Biografie

Annemarie Brüning is geboren op 26 juli 1986 in Wageningen. Als kind al droomt ze van een carierre als presentatrice, plezier op het podium en praat ze graag en veel! Na de HAVO volgde ze een 1 jarige mode & styling opleiding, waarna ze haar studententijd vervolgde met een opleiding HBO Bedrijfskunde met als specialisatie Marketing Management.

Na het afstuderen begon haar carrière bij ContentXperience in de marketing. Hier deed ze de marketing voor diverse bedrijven in de IT-wereld. Hier kwam ook het platform IT-news voorbij. Daar begon haar presentatie-carrière. Ze volgde een aantal cursussen aan de Open Studio in Amsterdam om haar presentatieskills te verbeteren en IT-News kon beginnen!

Voor IT-news presenteerde ze maandelijks IT-gerelateerde nieuwsbulletins. Al vrij snel nam ze hierna de beslissing in het diepe te springen & het te gaan proberen als freelance presentatrice. Bij de Verkeersinformatiedienst begon ze als filelezer & presentatrice van het verkeersjournaal. In september 2011 kwam Omroep WNL op haar pad via de Verkeersinformatiedienst. Ze heeft 5 seizoenen het weer en verkeer gepresenteerd bij het programma Goedemorgen Nederland. Daarnaast heeft ze diverse programma’s gepresenteerd voor RTL (TeamNL, Mijn Leven, Mijn gezondheid & De Succesfactor). Deze programma’s heeft ze in 2017 verruild voor SBS6 en is ze 1 van de gezichten van Hart van Nederland. Vanaf 2019 is ze ook af en toe te zien bij Shownieuws en kun je haar horen als nieuwslezer bijRadio538, VeronicaenRadio 10.

Annemarie heeft in 2015 ook een eigen TV programma opgezet: HondenTV.

Ze heeft een grote liefde voor dieren, en met name honden. In dit programma kan ze de liefde voor haar vak en de liefde voor honden combineren. Dit programma produceerde Annemarie zelf voor RTL4, waarbij ze ook de redactie, presentatie en voice-overs deed.

De laatste jaren treedt Annemarie ook vaak op als dagvoorzitter. Zo presenteerde ze onder andere events voor KPN, ProRail, de gemeente Almere en Relatieplanet.

Als voice-over is Annemarie 4 jaar geleden begonnen met het inspreken van bedrijfsfilms en het tv-programma Altijd Jong. Inmiddels is ze met enige regelmaat te horen in landelijke commercials van o.a. MLine, Relatieplanet, Futurumshop en Hubo en is ze de vaste stationsstem van Comedy Central Family.

Naast presentatrice, dagvoorzitter & voice-over is ze ook werkzaam als ceremoniespreker/ trouwambtenaar en verbindt ze met liefde leuke koppels door het hele land & zelfs daarbuiten.

 

Op http://www.annemariebruning.com vind je meer over haar andere werkzaamheden.

Showreel